"Se, joka haluaa, keksii keinot. Se, joka ei halua, keksii selitykset."

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Fiilikset BODYPUMP 93 ohjelmasta

Hellurei ja hellät tunteet!


Olen nyt muutamaan otteeseen vetänyt Lesmills Bodypumpin uuden ohjelman 93 ja ajattelin jakaa mietteitäni kyseisestä ohjelmasta. Tuttuun tyyliin käyn läpi ohjelman lyhyesti biiseittäin.

Yleistä:
Tämä ohjelma on varmaankin BODYPUMP- historian hitain. Se tarkoittaa muunmuassa sitä, että sinulla on aikaa viedä liikkeet pidemmälle ja varmastikin uskallat käyttää hyvin myös painoja. 
Bodypump 93 alkaa salakavalasti ja tuntuu alussa helpolta: loppua kohden tahti kuitenkin kiihtyy ja RPM:ää lainatakseni olkapääbiisi on kaiketi se vuoren huippu. Koska alku on helpohko, suosittelen käyttämään reilusti painoja. Kuinkahan moni tekee painoennätyksiä tämän ohjelman aikana? =)




1. LÄMMITTELY- Break Free
"Ihan peruslämppä, mikä suoritetaan tankoa ja kiekkoja käyttämällä. Ihan ok aloitus ohjelmalle: ei sen kummempia ajatuksia suuntaan tai toiseen."

2. KYYKYT- Booyah
"Tämä kyykkybiisi on helpohko, joten KÄYTÄ TARPEEKSI VASTUSTA! Biisi on ihan hyvä, vaikkei omaksi suosikiksi ylläkkään. Mutta riittää, että musiikki tukee hyvin tekemistä!"

3. RINTA- Kings and Queens
"TOOOODELLA rauhallinen biisi ja hidas tekeminen. Toisaalta kun liikkeenä on Chest Fly (vipunostot maaten sivuun), niin sehän on vain hyvä. Nyt on aikaa viedä liike venytykseen asti ja saada näin isompaa aluetta treenattua. Toki saat tehdä liikkeen myös tangolla, mutta kipale on ehdottomasti suunniteltu vipunostoihin. TYKKÄÄN tekemisestä ja biisistä!"

4. SELKÄ- Here Tonight
"Pitkästä aikaa selkäpuolen biisissä on todella runsaasti kulmasoutuja eikä liikaa ylöstyöntöjä. TYKKÄÄN! Sitten ei muuta kun paljon painoja tankoon ja vetämään lapoja yhteen. Saadaan ne yläselän muotolihakset duuniin! ;) Biisi sopii tekemiseen, mutta ei muuten sytytä sen enempää."

5. OJENTAJAT- Bang Bang 
" Reipas kappale tekemiseen ja muutenkin. Ja niin on reipasta tosiaan tekeminenkin. Kiekolla tehdään ranskalaista ojentajaliikettä sekä kickbäckiä ja lisäksi punnerretaan ojentajapunnerruksia. TYKKÄÄN kokonaisuudessaan biisistä ja tekemisestä!"

6. HAUIKSET- Centuries
"Tämä biisi tehdään lähtökohtaiseksi kiekkoja apuna käyttäen. Kivoja puolivälin pumppauksia tulossa, aijai! Pidän myös biisistä!"

7. ASKELKYYKYT- 1941
"AIVAN LOISTAVA BIISI, tosi hauska! Ja sopii tekemiseen. Nyt tehdään askelkyykkyjä pitkään ja hartaasti tangolla tai oman kehon painolla. TYKKÄÄN!"

8. OLKAPÄÄT- Twisted
"Biisi on hyvin perinteinen konemusiikibiisi, mitä hartiakappaleessa on melko usein. MUTTA tekeminen sopii siihen hyvin. Nyt on kyllä poltetta luvassa, jos uskallat käyttää isohkoja painoja. Tehdään sarjoina (pystysoutu-) pystypunnerruscomboa sekä vipunostoja sivuun avauksilla ja ilman. Lisäksi tehdään rintapunnerruksia alussa ja lopussa! TÄÄ ON HYVÄ!"

9. VATSAT/KESKIVARTALO- All About That Bass
"Tässä kappaleessa tehdään vatsarutistusten lisäksi lantion nostoa hartiasiltaan sekä jalkojen ojennusta. Melko simppeli tekeminen, mutta hyviä liikkeitä kuitenkin. Myös biisi on ihan ok."

10. VENYTTELY- What Are You Waiting For
" Hyvä biisi ja perusvenyttely meininkiä. Hyvä lopetus hyvälle ohjelmalle."

Kaikenkaikkiaan tykkäsin taas ohjelmasta. Mä innostun uusista ohjelmista helposti, mutta suurin syy lienee on ymmärrys siitä, miksi mitäkin juttua tehään. BODYPUMP- ohjelman takaa löytyy paljon ammattitaitoa ja kaikki palaset on mietitty hyvin tarkkaan. Siksipä näihin uusiin ohjelmiin tulee oltua kerta toisensa jälkeen tyytyväinen, vaikkei musiikit aina miellyttäisikään. 




Eli ei muuta kun pumppaileman toverit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti